快师教育-安徽专业学历提升咨询服务机构

安徽学历提升咨询热线

0551-62615567

您现在的位置:安徽成人高考网 > 资料下载 > 专升本 > 英语 >

2019年成人高考专升本英语预测试题及答案

发布时间:2019-03-05浏览:22次 编辑:徐老师收藏文章 下载该试卷


. Phonetics (10 points)

Directions:

In each of the following groups of words, there are four underlined letter combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

1.A. mark B. warm C. ward D. war

2.A. three B. those C. thank D. theatre

3.A. wind B. kind C. find D. mind

4.A. plant B. craft C. grasp D. at

5.A. now B. knowledge C. bow D. allow

6.A. says B. plays C. stays D. days

7.A. leave B. scream C. head D. lead

8.A. resemble B. resist C. resolve D. respect

9.A. fault B. daughter C. cause D. laugh

10.A. crew B. new C. few D. dew

. Vocabulary and Structure (40 points)

Directions:

There are 40 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

11. Today is Jenny’s wedding day. She _______ to Thomas.

A. just has got married B. has just married

C. was just married D. has just got married

12. Every officer and every soldier _______ obey the rules.

A. had to B. have to C. has to D. must have to

13. Rarely _______ so difficult a problem.

A. she could have faced with B. could have she faced with

C. she could have been faced with D. could she have been faced with

14. ______ a dog on the road, the car stopped.

A. Having seen B. On seeing C. The driver seeing D. Seeing

15. I asked my teacher _______.

A. what courses should I take B. should I take what courses

C. I should take what courses D. what courses I should take

16. Comrade Li promised to help us and he said he would come ______.

A. right away B. all at once C. all of a sudden D. all right

17. There aren’t many pandas ________ in the world today.

A. alive B. living C. lively D. lived

18. Such electron tubes ________ in a radio set are also found in a TV set.

A. that we use B. as we use C. as we use them D. that we use them

19. It _______ to me that he was jealous.

A. happened B. took C. occurred D. felt

20. One of the requirements for a fire is that the material ______ to its burning temperature.

A. were heated B. must be heated C. is heated D. be heated

21. Please ______ me at the station on time.

A. meeting B. to meet C. meet D. met

22. _______ “hello”, he reached out his hand.

A. Said B. Saying C. To say D. Say

23. People are more _______ to spend money on goods with an attractive look than those without.

A. attracted B. tempted C. persuaded D. tended

24. It was ______ he saw the doctor coming out of the emergeney room with an expression as grave as a judge _______ he realized the seriousness of his wife’s illness.

A. not until…that B. after…when C. until…then D. before…that

25. Please telephone me half an hour _______.

A. in charge B. in advance C. in time D. in front

26. Both Mary and Ellen, as well as Jan, _______ studying Chinese History.

A. are B. is C. are being D. is being

27. I’d like to _______ him to you for the job. He is a very clever and industrious boy.

A. refer B. suggest C. recommend D. propose

28. It ______ that 200 people died and over 5,000 lost their shelters after the flood.

A. reported B. reports C. has been reported D. has reported

29. He was asked to speak louder ______ all the other students in the classroom could hear him.

A. as B. so as to C. so that D. so as

30. His report on the space exploration was really ________.

A. exciting B. excited C. excitement D. excitedly

31. Your chair needs _______.

A. to repair B. repairing C. to repairing D. being repair

32. I hate to see papers _______ in pencil.

A. writing B. to write C. written D. write

33. The job made her dependent _______ her husband.

A. on B. from C. of D. to

34. This is the second time she ______ improvement on that equipment.

A. had made B. made C. is making D. has made

35. He spoke so quickly that I did not ______ what he said.

A. catch B. accept C. take D. listen

36. _______determines a good meal varies from country to country.

A. What B. That C. It D. Which

37. As the journey was a long one, he took a friend with him for ________.

A. pleasure B. entertainment C. company D. defence

38. I suggest _______ for an outgoing this Sunday.

A. us going B. we are going C. to go D. our going

39. We’ve ______ sugar. Ask him to lend us some.

A. run away with B. run down C. run off D. run out of

40. It was in 1930 _______ he became a university student.

A. when B. that C. which D. and

41. I am very _______ to you for your help.

A. grateful B. agreeable C. pleased D. thanks

42. You _______ go now. It’s very late.

A. had rather B. prefer to C. had better D. would rather

43. If I were you, I would take it easy, _______ is no need to be nervous.

A. it B. this C. there D. which

44. Why not _______ me earlier?

A. to tell B. tell C. telling D. told

45. Joe’s handwriting is ________ Mary’s.

A. more better B. as well as C. much better than D. more better than

46. The experiment _______ the discovery of a cure for cancer.

A. happened to B. led up C. resulted in D. set up

47. To produce one pound of honey, a colony of bees must fly a distance _______ to twice around the world.

A. similar B. equal C. compared D. corresponding

48. I did not mean ____ anything, but those apples looked so good I couldn’t resist ___one.

A. to eat…trying B. to eat…to trying C. eating…to try D. eating…to trying

49. I had hardly sat down _______ he stepped in.

A. when B. that C. until D. after

50. In his time he enjoyed a reputation _______.

A. as great as Mozart, if not greater than B. as great as, if not greater than, Mozart

C. as great, if not greater, as Mozart D. greater, if not as great as Mozart

. Cloze (20 points)

  Directions:

  For each blank in the following passage, there are four choices given below and marked A, B, C and D. Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

  Smoking, which may be a pleasure for some people, is a serious source of discomfort for their fellows. _51_, medical authorities express their concern about the effect of smoking _52_ the health not only of those who smoke but also of those who do not. In fact, non-smokers who must involuntarily inhale (吸入) the air _53_ by tobacco smoke may suffer more than the smokers _54_.

  Smoking is prohibited in the theatres and in halls used for showing films _55_ in laboratories _56_ there may be a fire hazard (危险). Elsewhere, it is up to your good _57_.

  I am _58_ asking you to maintain “No-Smoking” in classrooms and seminar rooms.

  This will prove that you have the _59_ health in mind, which is very important to a large _60_ of our students.

  51.A. Still B. Further C. More D. Again

  52.A. in B. to C. on D. with

  53.A. polluting B. be polluted C. polluted D. to be polluted

  54.A. them B. themselves C. their own D. they

  55.A. and B. but C. as well as D. also

  56.A. where B. which C. that D. how

  57.A. feeling B. sense C. realize D. think

  58.A. so B. next C. therefore D. and

  59.A. non-smokers B. non-smokers’ C. non-smoker’s D. non-smoker

  60.A. number B. amount C. many D. much

  . Reading Comprehension (60 points)

  Directions:

  There are four reading passages in this part. Each passage is followed by five questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose one best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  Passage One

  All the housewives who went to the new supermarket had one great ambition: to be the lucky customer who did not have to pay for her shopping. For this was what the notice just inside the entrance promised. It said: “Remember, once a week, one of our customers gets free goods. This May Be Your Lucky Day!”

  For several weeks Mrs. Edwards hoped, like many of her friends, to be the lucky customer. Unlike her friends, she never gave up hoping. The cupboards in kitchen were full of things which she did not need. Her husband tried to advise her against buying things but failed. She dreamed of the day when the manager of the supermarket would approach her and say: “Madam, this is Your Lucky Day. Everything in your basket is free.”

  One Friday morning, after she had finished her shopping and had taken it to her car, she found that she had forgotten to buy any tea. She dashed back to the supermarket, got the tea and went towards the cash-desk. As she did so, she saw the manager of the supermarket approach her. “Madam,” he said, holding out his hand, “I want to congratulate you! You are our lucky customer and everything you have in your basket is free!”

  61. The housewives learnt about the of free goods _______.

  A. on TV B. from the manager

  C. at the supermarket D. from the newspaper

  62. Mrs. Edwards ________.

  A. is always very lucky B. had no friends

  C. hoped to get free shopping D. gets disappointed easily

  63. Mrs. Edwards’s husband tried to ________.

  A. make her unhappy B. cheer her up

  C. buy things with her D. stop her buying things

  64. Mrs. Edwards went back to the supermarket quickly because she had to _______.

  A. buy another thing B. talk to the manager

  C. pay for her shopping D. find her shopping

  65. Mrs. Edwards must have been ________.

  A. pleased B. delighted C. proud D. disappointed

  Passage Two

Deep inside a mountain near Sweetwater in East. Tennessee is a body of water known as the Lost Sea. It is listed by the Guinness Book of Would Records as the world’s largest underground lake. The Lost Sea is part of an extensive and historic cave system called Craighead Caverns.

  The caverns have been known and used since the days of the Cherokee Indian nation. The cave expands into a series of huge rooms from a small opening on the side of the mountain. Approximately one mile from the entrance, in a room called “The Council Room,” many Indian artisfacts have been found. Some of the items discovered include pottery, arrowheads, weapons, and jewelry.

  For many years there were persistent rumors of a large underground lake somewhere in a cave, but it was not discovered until 1905. In that year, a thirteen-year-old boy named Ben Sands crawled through a small opening three hundred feet underground. He found himself in a large cave half filled with water.

  Today tourists visit the Lost Sea and ride far out onto it in glass-bottomed boats powered by electric motors. More than thirteen acres of water have been mapped out so far and still no end to the lake has been found. Even though teams of divers have tried to explore the Lost Sea, the full extent of it is still unknown.

  66. The Lost Sea is unique because it is ________.

  part of a historical cave system

  the biggest underground lake in the world

  listed in the Guinness Book of World Records

  the largest body of water in Tennessee

  67. The Craighead Caverns have been known ________.

  A. through history B. since the time of the Indian nations

  C. since 1905 D. since divers explored them

  68. Who located the Lost Sea in recent times?

  A. The Cherokee Indians. B. Tourists.

  C. Ben Sands. D. Scientists.

  69. What was found in “The Council Room”?

  A. A small natural opening. B. A large cave.

  C. Another series of rooms. D. Many old Indian objects.

  70. It can be inferred from the passage that the Craighead Caverns presently serve as ____.

  A. an underground testing site B. an Indian meeting ground

  C. a tourist attraction D. a motor boat race course

  Passage Three

  Generations of Americans have been brought up to believe that a good breakfast is one life’s essentials. Eating breakfast at the start of the day, we have all been told, and told again, is as necessary as putting gasoline in the family car before starting a trip.

  But for many people the thought of food first thing in the morning is by no means a pleasure. So despite all the efforts, they still take no breakfast. Between 1977 and 1983, the latest year for which figures are available, the number of people who didn’t have breakfast, increased by 33 percent.

  For those who feel pain of guilt about not eating breakfast, however, there is some good news. Several studies in the last few years indicate that, for adults especially, there may be nothing wrong with omitting breakfast. “Going without breakfast does not affect performance,” said Arrold E. Bender, former professor of the nutrition at Queen Elizabeth College in London, “nor does giving people breakfast improve performance.”

  Scientific evidence linking breakfast to better health or better performance is surprisingly inadequate, and most of the recent work involves children, not adults, “The literature”, says one researcher, Dr. Erresto at the University of Texas, “is poor”.

  71. The latest year for which figures could be obtained is _______.

  A. the year the author wrote the article B. 1977

  C. any year between 1997 and 1983 D. 1983

  72. For those who do not take breakfast, the good news is that _______.

  several studies have been done in the past few years

  the omission of breakfast does no harm to one’s health

  adults have especially made studies in this field

  eating little in the morning is good for health

  73. “…nor does giving people breakfast improve performance” means ______.

  anyone without breakfast does improve his performance

  not giving people breakfast improve performance

  having breakfast does not improve performance, either

  people having breakfast do improve their performance

  74. The word “literature” in the last sentence refers to _______.

  A. stories, poems, plays, etc. B. written works on a particular subject

  C. any printed material D. the modern literature of America

  75. What is implied but NOT stated by the author is that _______.

  breakfast does not affect performance

  Dr. Erresto is engaged in research work at an institution of higher learning

  not eating breakfast might affect the health of children

  Professor Bender once taught college courses in nutrition in London

  Passage Four

  About 35% of all high school graduates in America continue their education in an institution of higher learning. The word college is used to refer to either a college or a university. These institutions offer four-year programs that lead to a Bachelor of Arts (B.A.) or Bachelor Science (B.S.) degree. Some students attend a junior college (providing only a two-year program) for one to two years before entering a four-year college as a sophomore (二年级生) or junior (三年级生).

  It is generally easier to be accepted at a state university than at a private one. Most private schools require strict entrance examinations and a high grade point average (GPA), as well as specific college prep classes in high school. Private schools cost considerably more than state colleges and famous private schools are very expensive. Poorer students can sometimes attend, however, by earning scholarships. Some college graduates go on to earn advanced masters or doctoral degrees in grad (graduate) school. Occupations in certain fields such as law or medicine require such advanced studies.

  Since college costs are very high, most students work at part-time jobs. Some have full-time jobs and go to school part-time. Often some will take five or more years to complete a four-year program because of money / job demands on their time.

  While the college and work demands take up the great part of a student’s time, most still enjoy social activities. Sports, dances, clubs, movies, and plays are all very popular. However, gathering together for long, philosophical talks at a favorite meeting place on or near the university is probably the most popular activity.

  76. College education is _______ in America.

  A. quite common B. very rare

  C. something difficult D. almost impossible

  77. Which of the following is NOT required for entering most private schools.

  A. entrance examinations B. taking part in many activities

  C. GPA D. college prep classes

  78. How can poor students attend private schools?

  A. Only by working at part-time jobs. B. Only by working at full-time jobs.

  C. Only by earning scholarships. D. All of above.

  79. The American college students like to _______ most of all.

  A. discuss problems on philosophy B. play balls

  C. earn enough money D. go to the cinemas or theatres

  80. The best title for this passage is _______.

  A. Part-time jobs B. American college

  C. Popular activity D. A new system

. Writing (20 points)

Directions:

For this part, you are allowed 20 minutes to write a short composition of about 80 words on the title: Where to Live-in the City or in the Country? Base your composition on the outline given below.

1.一些人喜欢住在城市,因为城市生活有许多便利。

2.但有些人喜欢住在农村。

3.我认为,……

 

参考答案

. Phonetics

1.A 2.B 3.A 4.D 5.B 6.A 7.C

8.D 9.D 10.A

. Vocabulary and Structure

11.D 12.C 13.D 14.C 15.D 16.A 17.A

18.B 19.C 20.D 21.C 22.B 23.B 24.A

25.B 26.A 27.C 28.C 29.C 30.A 31.B

32.C 33.A 34.D 35.A 36.A 37.C 38.D

39.D 40.B 41.A 42.C 43.C 44.B 45.C

46.C 47.B 48.A 49.A 50.B

   . Cloze

  51.B 52.C 53.C 54.B 55.C 56.A 57.B

  58.C 59.B 60.A

 

  . Reading Comprehension

  61.C 62.C 63.D 64.A 65.D 66.B 67.B

  68.C 69.D 70.C 71.D 72.B 73.C 74.B

  75.C 76.A 77.B 78.D 79.A 80.B

. Writing

Where to live —in the City or in the Country

Some people like living in the city because city life has many advantages. They think there are more job opportunities in cities, life there is more colorful and meaningful than that in the country, and there are more modern conveniences in cities for people to enjoy.

But some other people prefer to live in the countryside. They say life in the countryside is closer to nature and better for their health, life there is quieter and that country people are more honest than city people.

I would like to live in a city when I am young to earn enough money and I live in the countryside when I am old for having a quite life.

 

评论

0人参与,0条评论

全部评论(0)

还没有评论,快来抢沙发吧!

2019年安徽成人高考报名
学历报名热线:0551-62615567

地址:安徽省合肥市蜀山区长江西路200号置地投资广场8楼

网站版权Copyright © 2009-2019快师教育所有 皖ICP备17016797号-2

安徽成人高考|安徽成考科目|成考报考专业|成考招生院校|网站地图|关于快师